Životopis

Anđela Lenhard Antolin rođena je 1948. u Đurđevcu, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomu nastavnika hrvatskog jezika i književnosti stekla je u Zagrebu, dok je novinarstvo diplomirala na Institutu za novinarstvo u Beogradu. Prva je profesionalna novinarka Grada Đurđevca, prva spikerica, dugogodišnja voditeljica te glavna i odgovorna urednica i direktorica Radio Đurđevca. Višegodišnja je voditeljica i urednica na Radio Koprivnici (RKC-u).

Dobitnica je više profesionalnih te javnih gradskih i županijskih priznanja za svoj novinarski te društveni, javni i kulturni rad: Zlatnog mikrofona, što joj ga je novinarska struka dodijelila za najboljeg radijskoga voditelja za 1994. godinu, zatim Zlatne plakete Sveti Juraj Grada Đurđevca 2010. i Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije 2011. godine.

Članica je Hrvatskog novinarskog društva, suradnica i dopisnica radijskih kuća i niza tiskovina, a kao 30-godišnja dopisnica Večernjega lista prava je i sustavna kroničarka Grada Đurđevca i đurđevačke Podravine. Uključena je u društveni, javni i kulturni život Grada Đurđevca, nastojeći uvijek prenijeti pozitivnu sliku grada u kojem je provela sav svoj život. Uz novinarske, zapaženi su i njezini publicistički testovi. Tekst Pričice iz obiteljskog albuma objavljen je 1998. s grupom autora u Albumu Tomerlin (B. Jelušić,  M. Dolenec, A. Lenhard-Antolin, S. Rajter). Godine 2000., također s grupom autora, objavljuje publikaciju Borba protiv raka u đurđevačkom kraju u ediciji Borba protiv raka u Koprivničko-križevačkoj županiji. U suradnji sa slušateljicama Radio Đurđevca objavila je dvije knjige recepata tradicionalnih jela: Slatka jela Podravine i Bilogore (1995.) i Jela Podravine i Bilogore (1997.). Godine 1999. izlazi joj na đurđevačkoj kajkavštini pjesnička zbirka Molitva po čkoma.

Bila je glasnogovornica i višegodišnja članica Predsjedništva Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije te sudionica, članica Organizacijskog odbora, novinarka i glasnogovornica kulturno-umjetničke, zabavne i turističke manifestacije Picokijade. Svojim osmišljavanjem inačice prezentacije uvelike je pripomogla da Đurđevac i Picokijada prvo postanu hrvatski pobjednici u turističkoj izvrsnosti, a potom u Bordeauxu i dobiju 2008. prestižnu titulu Europske destinacije turističke izvrsnosti.